Maslové esíčka

Potrebujeme:

400 g hladkej múky, 250 g masla, 125 g práškového cukru, 3 žĺtka, štipka soli, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 žĺtok, 1/2 šálky kryšt. cukru

Ako na to:

Z múky, masla, cukru, 3 žĺtkov, soli a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme cukrárske vrecúško s rúrkou a s okrúhlym otvorom a v dostatočných odstupoch od seba nastriekame na vymastený plech tvary „S“.
Plech s nastriekaným cestom odložíme na 1 hodinu na chladné miesto. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Esíčka potrieme zvyšným žĺtkom, posypeme kryšt. cukrom a pečieme 8 až 10 minút do svetlohneda na prostrednej priečke rúry.
Upečené necháme niekoľko minút chladnúť na plechu, potom ich širokým nožom vyberieme a na kuchynskej mriežke necháme celkom vychladnúť.

12.03.2012

Podobné recepty