Polievka Minestrone
zemiaky, zeler, cuketa, mrkva, pór, karfiol, hrachové struky, maslo, slepačí vývar, bobkový list, biele korenie, bazalka, cibuľa, cesnak, údená slanina, rajčiaky ošúpané v konzerve, uvarená ryža, parmezán
Ako na to:Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Zeler a cuketu nakrájame na malé kúsky. Mrkvu tiež nasekáme. Karfiol rozoberieme na ružičky. Pór narežeme na prstence. V hrnci rozpálime maslo a zeleninu. Aj zemiaky na ňom pražíme 2 až 3 minúty. Do hrnca prilejeme vývar. Polievku ochutíme bobkovým listom. Napoly zakryté pokrievkou, varíme polievku 15 až 20 minút. Cibuľu a cesnak nakrájame. Slaninu nakrájame na malé kocky a vytopíme na panvici. Pridáme cibuľu a cesnak. Upraženú slaninku s cibuľou a cesnakom dáme do polievky. Rajčiaky tiež vsypeme do polievky. Ryžu pridáme do hrnca. Varíme ďalších 5 minút. Pred podávaním vyberieme z polievky bobkový list. Polievku dochutíme bazalkou a strúhaným parmezánom. Môžeme tiež dosoliť.