Milánske rizoto
Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:
60 g masla, cibuľa, strúčik cesnaku, 400 g ryže, 150 ml bieleho vína, 1 l mäsového vývaru, soľ,korenie, strúhaný parmezán
Ako na to:Vo veľkom hrnci roztopíme maslo. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a pridáme k maslu. Chvíľku pražíme. Do hrnca vsypeme ryžu a na silnom plameni za stáleho miešania podusíme. Ryžu udržujeme v stálom pohybe, pokiaľ nezosklovatie. Ani cibuľa s cesnakom ani ryža nesmie zhnednúť. Ryžu zalejeme bielym vínom, premiešame a trochu povaríme. Dochutíme soľou a korením. Postupne prilievame vývar a za častého miešania varíme 12 až 15 minút.
Fotogaléria k receptu
12.03.2012 | autor: Varenie