Meze - predjedlo z blízkeho východu
olej, cibuľa, kuracie pečienky, šúpané rajčiaky v konzerve, natvrdo uvarené vajcia, soľ, biele korenie, petržlenová vňať, chlieb
Ako na to:Olej rozpálime v panvici. Cibuľu nakrájame nadrobno. Cibuľu na oleji opražíme do zlatohneda. Cibuľu potom vyberieme a odložíme na tanier. Hydinové pečienky nakrájame na malé kúsky a dáme pražiť na oleji. Hotové pečienky tiež odložíme na tanier. Pečienky vhodíme do misky. Vajcia nakrájame a pridáme k pečienke. Do misky dáme tiež cibuľu a rajčiaky. Prísady popučíme a rozmiešame. Zmes dochutíme soľou a bielym korením. Hotovú zmes meze natrieme na krajčeky chleba a môžeme ozdobiť aj petržlenovou vňaťou.