Antipasta Santa Lucia
mozarella, pikantné feferónky, cibuľa, olivy, bazalka, kôpor, cesnak, olivový olej, vínny ocot, soľ, farebné korenie
Ako na to:Mozarellu necháme odkvapkať a nakrájame na kocky. Z feferóniek odstránime kocky a podľa veľkosti ich rozkrojíme na polovičky alebo menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Olivy zmiešame s mozarellou, pridáme cibuľu a feferónky. Kôpor nasekáme nadrobno a pridáme do antipasty. Do jedla tiež pridáme bazalku. Cesnak očistéme a pretlačíme, cesnak dáme do misky. Do misky prilejeme olej a ocot. Dochutíme soľou a korením. Nálev dôkladne rozmixujeme. Mozarellu polejeme pripraveným olejom a octom a dáme do chladničky odstáť na 10 minút. Antiapasta Santa Lucia sa podáva s čerstvou chrumkavou bagetou.