Kakaový závin
1 kg hladkej múky, 5 žĺtkov, 800 ml mlieka, 100 ml oleja, 4 lyžice kryšt. cukru, 50 g droždia, štipka soli, 150 g stuženého tuku, 6 lyžíc kakaa, 8 lyžíc práškového cukru
Ako na to:Žĺtka, kryšt. cukor, olej, múku a soľ premiešame, pridáme kvások (pripravený z droždia, mlieka a trošky cukru) a zvyšok mlieka. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.
Cesto dáme na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme ho, postrúhame naň stužený tuk, ten posypeme kakaom a práškovým cukrom.
Cesto zvinieme, uložíme na vymastený plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Z tohto množstva pripravíme dva väčšie alebo štyri menšie záviny.