Japonský zelený čaj Sencha

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

prefiltrovaná voda, ktorá je zbavená pachov a chlóru, lístky čaju Sencha

Ako na to:

Patrí medzi základné japonské čaje, veľmi obľúbené. Najskôr si zoberieme lístky, ktoré presypeme do lúhovacej nádoby. Lístky sú veľmi jemné. Zalejeme ich približne 80 °C vodou, tak na pol minúty.
Tento čaj by sme mohli pripravovať aj v japonskej vtáčej kanvičke, ktorá má integrované sitko. Po vylúhovaní čaj precedíme cez sitko do kanvičky, z ktorej budeme čaj podávať.
Pri príprave čaju môžeme použiť aj čajové more, ktoré má v sebe integrovanú nádobku na vodu a nemusíme sa teda báť, že čaj porozlievame po stole.
Čaj porozlievame do misiek, je ihneď pripravený na podávanie.

Fotogaléria k receptu

14.03.2012 | autor:

Podobné recepty