Mäsové guľky v zelenine
200 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 400 g kelu, 100 g mrkvy, 1 cibuľa, 50 g póru, 200 g zemiakov, 1 paradajka, 1 zelená paprika, 1 kocka zeleninového bujónu, majorán
Ako na to:Mleté mäso dáme do misy, pridáme vajce, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame.
Do hrnca dáme umytý na rezance pokrájaný kel, očistenú pokrájanú mrkvu, umytý pokrájaný pór, očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme 1 litrom vody a privedieme do varu.
Z mäsovej zmesi tvarujeme malé guľky, vkladáme do vriacej zeleniny, premiešame a krátko povaríme. Pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, očistenú pokrájanú papriku, bujón a miernym varom varíme domäkka.
Umytú paradajku pokrájame, vložíme do zeleniny a krátko povaríme. Uvarenú zeleninu podľa chuti osolíme a ochutíme majoránom.