Tvarohový koláč
Cesto: 6 vajec, 240 g práškového cukru, 1 lyžica vody, 240 g hrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, olej na vymastenie plechu
Plnka: 500 g tvarohu, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, 50 g čokolády
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a vodou, pridáme múku, kypriaci prášok a zo šiestich bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Zľahka premiešame a pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Medzitým vymiešame tvaroh s maslom, práškovým a vanilínovým cukrom a postrúhanou kôrou z citróna. Krém miešame v mixéri, aby bol jemný.
Na upečenú, vychladnutú piškótu dáme tvarohový krém, nožom ho rovnomerne rozotrieme a posypeme postrúhanou čokoládou (tvaroh sa nepečie).