Kurací šalát so zelerom a jablkami
200 g vareného kuracieho mäsa, 150 g zeleru, 200 g jabĺk, 1 cibuľa, 2 kyslé uhorky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g bieleho jogurtu, 1 lyžička horčice, štipka umelého sladidla, 50 g vlašských orechov
Uvarené kuracie mäso pokrájame na kocky a vložíme do misy. Zeler očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Scedíme a dáme vychladnúť na chladné miesto.
Jablká ošúpeme, jadrovníky odstránime, pokrájame na kocky, cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a spolu so zelerom pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme najemno postrúhané uhorky a premiešame.
Jogurt, umelé sladidlo a horčicu dobre premiešame, vylejeme na šalát, premiešame a necháme na chladnom mieste aspoň 15 minút postáť.
Pred podávaním posypeme nahrubo posekanými orechmi.