Segedínsky guláš
bravčové mäso (slabina, bôčik, stehno), kyslá kapusta, smotana na varenie, hladká múka, cibuľa, olej, drvená rasca, soľ, čierne mleté korenie, červená sladká paprika, cesnak
Ako na to:Kyslú kapustu scedíme a trocha premyjeme. Do rozohriateho oleja pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku. Premiešame a necháme chvíľu opražiť.
Potom pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso. Premiešame, prisypeme červenú sladkú papriku, drvenú rascu a čierne mleté korenie. Opäť zamiešame. Dusíme cca 15 minút.
K mäsu pridáme kyslú kapustu, premiešame a podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso úplne nezmäkne. Dochutíme soľou.
Medzitým si do pohára nalejeme smotanu na varenie, pridáme lyžicu hladkej múky a poriadne rozmiešame. Zmes vlejeme do hrnca a za občasného varenia privedieme k varu.
Segedínsky guláš podávame s knedľou.