Rezne po znojemsky
600 g karé, olej, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 2 dcl vínneho octu, 2 hrnčeky mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 až 3 sterilizované uhorky, petržlenová vňať
Ako na to:Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a zakryjeme.
Vo výpeku, opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a na miernom ohni chvíľu opekáme. Prilejeme vývar, vínny ocot a za stáleho miešania necháme zovrieť.
Šťavu ochutíme paradajkovým pretlakom, rezne vložíme naspäť a udusíme ich do mäkka. Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky a posekanú petržlenovú vňať.
Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninový šalát.