Kuracia polievka
kuracie trupy, koreňová zelenina, cibuľa, cesnak, pór, soľ, čierne celé korenie, vegeta, petržlenová vňať, rasca, čierne mleté korenie
Ako na to:Kuracie trupy umyjeme. Dáme ich do hrnca s vodou, pridáme rascu, 4-5 zrniečok čierneho celého korenia, očistenú cibuľu a nakrájané 2-3 strúčiky cesnaku. Varíme cca 30 minút.
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme do hrnca a dolejeme vodou. Varíme, kým nie je zelenina mäkká.
Kúsok póru nakrájame na malé kúsky. Pridáme do polievky a ochutíme vegetou, čiernym mletým korením a soľou. Chvíľu povaríme.
Keď sú kur. trupy mäkké, z polievky ich vyberieme a dáme na tanier. Oberieme z nich mäso a to vrátime späť do polievky. Polievku odstavíme z ohňa.
Do vypnutej polievky pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Polievku podávame s uvarenou cestovinou, napr. rezancami.