Krupicová polievka
krupica, olej, vajce, mrkva, petržlen, pór, hrášok, kukurica, struky zelenej fazuľky, soľ, vegeta, petržlenová vňať
Ako na to:V hrnci rozohrejeme olej a pridáme doň 2 lyžice krupice. Premiešame a chvíľu pražíme. Potom pridáme rozšľahané vajce, opäť premiešame a dolejeme vodou.
Mrkvu a petržlen si očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme do polievky. Zamiešame a varíme, kým nie je zelenina polomäkká.
Do polievky pridáme aj hrášok, kukuricu a struky zelenej fazuľky. Ochutíme soľou a vegetou. Zamiešame a varíme, kým zelenina úplne nezmäkne.
Kúsok póru si nakrájame na malé kúsky, dáme do polievky, chvíľku povaríme, a potom polievku odstavíme.
Do vypnutej polievky pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.