Bravčové mäso v horčicovej omáčke
bravčové stehno, vegeta, drvená rasca, červená sladká paprika, soľ, čierne mleté korenie, nakrájané šampiňóny, cibuľa, horčica, hladká múka, olej
Ako na to:Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Do rozohriateho oleja dáme pražiť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme tiež nakrájané mäso a premiešame. Dochutíme červenou sladkou paprikou a drvenou rascou. Premiešame a dusíme, kým mäso nie je polomäkké.
Potom k mäsu pridáme nakrájané šampiňóny, prisypeme mleté čierne korenie, soľ a dolejeme vodou. Premiešame a dodusíme, kým mäso úplne nezmäkne.
Medzitým si do pohára vlejeme vodu, pridáme 2 lyžice horčice a lyžicu hladkej múky. Poriadne rozmiešame.
Zmes vlejeme do hrnca a za občasného miešania privedieme k varu. Odstavíme.
Podávame so zemiakovou kašou.