Obložené kuracie prsia
500 g kuracích pŕs, 400 g akejkoľvek hydinovej pečene, 2 veľké cibule, soľ, mletá sladká červená paprika, mleté čierne korenie, karí korenie, 150 g údenej slaniny, olej, hydinový vývar
Ako na to:Kuracie prsia očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnomerné rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlata.
Na prvej polovici cibule prudko opražíme mäsové rezance, poprášime karí korením a udusíme do mäkka.
Pečienku umyjeme a nakrájame na približne rovnakú veľkosť ako kuracie prsia.
Na druhej časti cibule udusíme pečienku do mäkka. Udusenú pečienku poprášime mletou sladkou červenou paprikou, zmiešame s mäkkým mäsom a dochutíme soľou a korením.