Baranie mäso s fazuľou

Potrebujeme:

600 g baranieho mäsa, 50 g oleja, 80 g cibule, mleté čierne korenie, soľ, voda, 250 g suchej fazule, 200 g rajčiakov, petržlenová vňať

Ako na to:

Umytú baraninu pokrájame na väčšie kúsky, dáme ju na rozohriaty olej a do červena opečieme.
Mäso potom vyberieme a na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme do nej opečené mäso, mleté čierne korenie a soľ. Mäso dusíme vo vlastnej šťave a neskôr ho podlievame horúcou vodou.
Prebratú, čistú fazuľu dáme variť do vody. Uvarenú fazuľu osolíme, dáme na jednu stranu misky, ktorú z vonkajšej strany obložíme pokrájanými rajčiakmi, posypeme petržlenovou vňaťou a na druhú stranu misy dáme udusené baranie mäso.
Podávame s chlebom alebo s pečivom.

02.04.2012

Podobné recepty