Papučky
Cesto: 8 žĺtkov, 1 maslo 250 g, 30 dkg hladkej múky špeciál
Plnka: 8 bielkov, 30 dkg práškového cukru, 30 dkg mletých orechov
Cesto spracujeme a robíme guľky veľkosti orecha. Poukladáme ich vedľa seba do mikroténového vrecka (najlepšie aj s nejakým podnosom) a vložíme do chladničky (od večera do rána).
Z 8 bielkov a 30 dkg práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 30 dkg orechov a zľahka premiešame. Guľky postupne vyberáme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na ovál. Do stredu dáme s polievkovou lyžicou plnku, cesto preložíme, kraje postláčame palcom, aby sme získali pekný tvar. Ešte dokrojíme pohárom.
Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre, nie veľmi rýchlo. Po upečení obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.