Medovo-sójové kurča
med, sójová omáčka, cesnak, zmes čínskych korení, kuracie stehná, olej, čili paprička, malé kukuričky, jarná cibuľka, sójové klíčky
Ako na to:Vo väčšej miske zmiešame med a sójovú omáčku. Omáčku dochutíme korením a prelisovaným cesnakom. Všetko spolu dobre rozmiešame. Kuracie mäso umyjeme a dočistíme. Potom do stehien votrieme marinádu.Takto ochutené mäso necháme odležať asi 30 minút. Vo woku rozohrejeme olej. Na olej vložíme kuraciu a prudko ju opekáme na ohni 12-15 minút. Čili papričky nakrájame. Mladú cibuľku tiež nasekáme nadrobno. Do woku, kde sme opekali mäso, vhodíme čili papričky aj cibuľku. Do hrnca tiež pridáme malé kukuričky aj sójové klíčky. Zeleninu opekáme asi 5 minút. Potom do woku vrátime mäso a opekáme. Medovo-sójové kurča podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami.