Veľkonočný mazanec

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

jedna kocka droždia, 250 g polohrubej múky, 60 g krupicového cukru, 2 žĺtka, 75 g masla, 150 ml mlieka, 25 g hrozienok, 25 g mandlí, soľ, aníz, 25 ml rumu

Ako na to:

Mlieko trochu ohrejeme. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a necháme odstáť asi 5 minút. Do misky dáme žĺtka. K žĺtkam pridáme maslo a krupicový cukor. Všetko spolu dôkladne rozmiešame,môžeme si pomôcť aj mixérom. Hrozienka zalejeme rumom, aby napučali a dostali rumovú príchuť. Do múky dáme trochu soli a pridáme tiež aníz. Múku vsypeme k maslovému základu. Do múky prilejeme mlieko s droždím. Všetko spolu dôkladne premiešame. Do vykysnutého cesta vmiešame hrozienka s rumom. Cesto zakryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto, približne na 1 hodinu. Po vykysnutí cesto dáme do vymastenej formy. Potom ho potrieme žĺtkom a posypeme polovičkami mandlí. Mazanec pečieme 35 až 40 minút, pri teplote 160 °C. Veľkonočný mazanec sa výborne hodí na raňajky, môžeme ho natrieť maslom a podávať aj s kakaom.

Fotogaléria k receptu

05.04.2012 | autor:

Podobné recepty