Cestoviny s tuniakom
cestoviny, tuniak vo vlastnom oleji, maslo, tvrdý syr, 2 kyslé smotany, mlieko, strúhanka, soľ, šampiňóny
Ako na to:Do osolenej a vriacej vody (môžeme naliať aj trocha oleja, aby sa cestoviny nelepili) pridáme cestoviny, ktoré za občasného premiešania uvaríme. Varíme podľa druhu cestovín. Po uvarení ich scedíme.
Cestoviny dáme do hrnca a postupne pridáme tuniaka, nakrájané šampiňóny, polovicu postrúhaného tvrdého syra a kyslú smotanu. Všetko poriadne premiešame.
Rozohriaty plech potrieme maslom a posypeme strúhankou. Zmes cestovín a ostatných surovín doň rovnomerne nanesieme.
Do pohára nalejeme mlieko a pridáme doň soľ a trochu postrúhaného syra. Poriadne premiešame a rozlejeme na cestoviny. Na cestoviny dáme aj plátky masla a posypeme ešte postrúhaným syrom.
Dáme zapiecť na 45 min pri teplote 190 °C.