Hovädzia polievka
hovädzie rebrá, koreňová zelenina, cesnak, cibuľa, čierne mleté korenie, čierne celé korenie, vegeta, soľ, rasca
Ako na to:Mäso umyjeme a prerežeme na menšie kúsky. Dáme do hrnca s vodou a pridáme rascu, cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku a 5-6 zrniek čierneho celého korenia. Prikryjeme a varíme, kým nie je mäso polomäkké. Dolejeme vodou.
Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme do hrnca. Do hrnca tiež pridáme vegetu, čierne mleté korenie a soľ. Varíme, kým nie je zelenina a mäso mäkké.
Potom mäso vyberieme z polievky, oberieme, nakrájame na malé kúsky a vrátime späť do hrnca s polievkou. Polievku vypneme.
Hovädziu polievku podávame s cestovinami, najlepšie s rezancami. Pred podávaním môžeme do polievky nasypať aj trocha nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate.