Chrumkavé kurča
kuracie stehná, zemiaky, soľ, čierne mleté korenie, červená sladká paprika, vegeta, olej
Ako na to:Na plech dáme trochu oleja a rovnomerne ho rozotrieme.
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Zemiaky osolíme, posypeme čiernym korením, paprikou a vegetou.
Kuracie stehná umyjeme a prepolíme. Poukladáme na zemiaky a tiež ich postupne osolíme a dochutíme korením, paprikou a vegetou.
Zakryjeme alobalom a dáme piecť na približne 50 min pri teplote 190 °C.
Pred dopečením, plech vyberieme a alobal z neho odložíme. Stehná polejeme výpekom z kurčaťa a odokryté dáme dopiecť.
Pečieme, kým kuracie stehná a zemiaky nie sú mäkké. Podávame s cviklou alebo inou zeleninou podľa chuti.