Zeleninová zapražená polievka
150 g koreňovej zeleniny, 2 zemiaky, 1 kaleráb, 1 cibuľa, 50 g hrášku, 1 lyžica masti, 1 lyžica hladkej múky, 50 g póru, vegeta, 1 lyžica drobných cestovín, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať
Ako na to:Očistenú koreňovú zeleninu, kaleráb a očistené zemiaky pokrájame na kocky. Vložíme do 1 litra vody, osolíme a varíme miernym varom do polomäkka. Potom pridáme hrášok, umytý pokrájaný pór, cestoviny a varíme domäkka.
Z masti a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou, premiešame a vylejeme do polievky. Ochutíme vegetou, okoreníme a krátko povaríme.
Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.