Cestovinový šalát s hydinovým mäsom

Potrebujeme:

300 g cestoviny, olej, 200 g cukiet, 1 zväzok mladej cibuľky, 200 g rajčiakov, 400 g pečeného kurčaťa, 2 dcl kyslej smotany, 1 lyžica vegety, mleté čierne korenie, citrónová šťava, na hrot noža čili korenia, zelená petržlenová vňať

Ako na to:

Cestovinu uvaríme v osolenej vode s olejom podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať.
Cukety pokrájame na rezance a cibuľku na kolieska. Rajčiaky pokrájame na osminky, zbavíme ich jadierok a spolu s cuketou a cibuľkou dáme do šalátovej misy. Pridáme cestovinu a pokrájané upečené kurča.
Zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme zo smotany, vegety, mletého čierneho korenia, citrónovej šťavy a čili korenia.
Dobre premiešame a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

20.04.2012

Podobné recepty