Tvarohová torta
2 vajcia, 80 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 80 g pšeničnej výberovej múky, 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 60 g masla alebo rastlinného tuku, 3 lyžice práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 2 žĺtka, 0,25 kg čerstvého tvarohu, 1/4 l smotany na šľahanie, čokoláda
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vlejeme do ozdobnej, maslom vymastenej okrúhlej formy z ohňovzdorného skla alebo do ozdobného okrúhleho plechu.
Upečieme v mierne vyhriatej rúre a upečené vyklopíme na pocukrovanú dosku.
Plnka: Maslo s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtka a do dobre vymiešanej masy pridáme ešte rozdrobený tvaroh. Zamiešame a pridáme polovicu ušľahanej šľahačky.
Dáme na vychladnuté cesto a ozdobíme druhou polovicou šľahačky a postrúhanou čokoládou.