Granadír s omáčkou
500 g cestovín (najlepšie špirálky, kolienka), 3 - 4 väčšie zemiaky, mletá sladká červená paprika, soľ Omáčka: 1/4 masla, 4 - 5 strúčikov cesnaku, smotana na šľahanie/varenie, pažítka
Ako na to:Cestoviny uvaríme. Zemiaky pokrájame na menšie kocky a tiež dáme variť. Do zemiakov aj cestovín počas varenia pridáme 1 PL soli.
Na masle upražíme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú pažítku. Keď začne chytať zlatistú farbu, zalejeme upražený cesnak smotanou. Keď nám omáčka začne vrieť, odstavíme ju.
Uvarené cestoviny a zemiaky zmiešame, pridáme 3 - 4 PL papriky a zmes premiešame. Vlejeme omáčku. Celú zmes poriadne premiešame.
Podávame so zeleninou a kečupom.