Čokoládová torta

Potrebujeme:

150 g čokolády, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 150 g múky, 8 vajec
Plnka: 250 g masla, 150 g cukru, 150 g horkej čokolády, 5 cl rumu

Ako na to:

Čokoládu rozpustíme, práškový cukor vymiešame so žĺtkami a maslom a pridáme rozpustenú čokoládu. Všetko dobre premiešame a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Potom doň za stáleho miešania masla prisypeme múku. Sneh primiešame k pripravenej mase, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme.

Plnka: Maslo vymiešame s curkom do penista, pridáme rozpustenú čokoládu, rum a všetko dobre premiešame. Týmto krémom plníme rozkrojenú tortu.

24.04.2012

Podobné recepty