Morčacie slimáčiky na koňaku
600 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, štipka tymianu, 1 lyžica koňaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica worcesterskej omáčky, 3 lyžice olivového oleja
Ako na to:Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie plátky. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme tymianom.
Každý plátok stočíme do závitku a ten nakrájame na kolieska hrubé 2 cm. Kolieska ihneď napichujeme na špajdle.
Zmiešame koňak, citrónovú šťavu, sójovú a worcesterskú omáčku a olivový olej. Zmesou potrieme slimáčiky z oboch strán a necháme ich chvíľu v chlade odležať. Potom ich upečieme na grile alebo na panvici z oboch strán.
Podávame s varenými alebo opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.