Párková polievka

Potrebujeme:

voda alebo vývar z údeného mäsa, 1/4 kg zemiakov, 20 g masti, 40 g hladkej múky, 1/2 cibule, 10 g masti, 100 g párkov, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, cesnak, soľ, majorán

Ako na to:

Očistené zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody alebo vývaru z údeného mäsa.
Z prvej dávky masti a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, opražíme, zalejeme vodou alebo vývarom a prilejeme k zemiakom.
Umyté párky pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti, pridáme červenú papriku a dáme ich do vriacej polievky.
Nakoniec okoreníme čiernym mletým korením, rozotreným cesnakom a majoránom.

25.04.2012

Podobné recepty