Krehké tvarohovo-džemové rožky

Potrebujeme:

Cesto: 500 g polohrubej múky, kocku droždia (40 g), 2 žĺtky, 2 lyžice práškového cukru, 2,5 dcl mlieka, 1/2 bal.prášku do pečiva, 1,5 dcl oleja, štipku soli, 1 vajíčko na potretie
Plnka: 400 g tvarohu, 2-3 PL džemu, hrozienka, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor (všetky prísady spolu zmiešame)

Ako na to:

Z droždia, trochy mlieka, cukru, soli a múky spravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Zvyšnú múku, cukor, soľ, 2 žĺtky, mlieko, prášok do pečiva a olej zmiešame aj s vykysnutým kváskom a miesime aspoň 15 minút. Cesto ďalej nekysne!
Bochník rozdelíme na 8 rovnakých dielov (najprv na ¼ a potom každú štvrtinku na polovicu). Každý diel potom natenko vyvaľkáme a rovnakým spôsobom rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Na širšiu časť trojuholníka dáme kopček plnky a zvinieme do rožteka. Položíme na plech ďalej od seba, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme na teplom mieste asi 45 minút. Pečieme do zlatista.

21.09.2008

Podobné recepty