Držková polievka

Potrebujeme:

1 kg držiek, soľ, 1 cibuľa, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 l bujónu, mleté čierne korenie, 1 lyžička majoránu, 2 strúčiky cesnaku, zelená zelerová vňať, 1 lyžička mletej červenej papriky

Ako na to:

Držky niekoľkokrát prepláchneme studenou vodou, vyšúchame so soľou, okraje obrežeme, tuk poškrabeme nožom, zalejeme ich vodou a povaríme 15 minút. Potom ich vyberieme, znova prepláchneme vodou a dáme variť do čistej vriacej vody. Osolíme a varíme niekoľko hodín, až kým držky nezmäknú.
Očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme bujónom, dobre premiešame a povaríme 15 minút.
Potom pridáme uvarené držky pokrájané na rezance, mleté čierne korenie, majorán, pretlačený cesnak, soľ, posekanú zelenú zelerovú vňať a povaríme 10 minút.
Nakoniec pridáme mletú červenú papriku rozmiešanú v troche oleja a krátko povaríme.

12.05.2012

Podobné recepty