Jahodová torta so šľahačkou
6 vajec, 6 lyžíc kryšt. cukru, 4 lyžice vlažnej vody, 4 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice maizeny, 1/2 kypriaceho prášku, štipka soli, jahodový džem
Plnka: 500 ml mlieka, 2 balíčky jahodového pudingu, 150 g masla, 80 g práškového cukru, 150 g jahôd, 1 smotana na šľahanie, 1 stužovač šľahačky
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Po jednom vmiešame žĺtka, striedavo s vlažnou vodou, preosiatou múkou, premiešanou s kypriacim práškom, maizenu a soľ.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v stredne vyhriatej rúre upečieme.
Vychladnutý korpus prekrojíme na dve časti, jednu natrieme džemom, plnkou, prikryjeme druhou časťou a necháme stuhnúť.
Tortu natrieme šľahačkou so stužovačom, ozdobíme jahodami a odložíme do chladničky najmenej na 1 hodinu.
Plnka: Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu. Do vlažnej kaše pridáme maslo, práškový cukor a vyšľaháme dohladka. Z umytých jahôd si časť odložíme na ozdobenie, zvyšok pokrájame a vložíme do plnky.