Mušle a iné morské príšery na zelenine
250 g vylúpaných mušlí, za hrsť kreviet, 2 mrkvy, pór, mungo klíčky, olej, sójovú omáčku, soľ na dochutenie, kečup, solamyl, vývar, 2 strúčiky cesnaku
Ako na to:Mušle a iné príšerky prepláchneme poriadne pod tečúcou vodou. Na oleji orestujeme mrkvu, ktorú sme očistili a nakrájali na prúžky, pridáme „dary mora“ a pretlačený cesnak a ešte chvíľku restujeme. Pridáme cca 2 PL kečupu, trochu sójovej omáčky, zalejeme vývarom alebo čistou vodou a necháme dusiť chvíľu, aby bola mrkva mäkká.
Pred koncom pridáme klíčky a pór nakrájaný na kocky. Dochutíme soľou, príp. sójovou omáčkou podľa chuti a zahustíme solamylom. Podávame s pečivom alebo ryžou.