Sviatočné plnené rezne
8 menších bravčových rezňov, 1 väčšie kyslejšie jablko, citrónová šťava, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžice mletých vlašských orechov, 8 plátkov prerastanej anglickej slaniny, 4 lyžice oleja, 1 lyžica medu, 1 lyžica grilovacieho korenia, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Olúpané jablko pokrájame na osminky. Potrieme ich citrónovou šťavou, posypeme mletou škoricou a orechmi. Každý dielik zabalíme do plátku slaniny.
Rezne naklepeme na tenko, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, na každý položíme dielik zbaleného jablka, prehneme a zopneme ihlami na mäso.
V hrnčeku rozmiešame med s olejom a korením, zmesou potrieme plátky a upečieme ich na grile alebo v rúre. Počas pečenia natierame povrch olejom.
Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.