Chop-suey s kuracím mäsom
kuracie mäso, sójové výhonky, čierny koreň, cibuľa, sójová omáčka, škrob, olej, kurací vývar, cukor, soľ, korenie chop-suey
Ako na to:Sójovú omáčku zmiešame s cukrom. Kura nakrájame na malé kúsky. Upravenú kuracinu dáme do misky so zmesou a marinujeme asi 3 minúty. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky.
Vo woku rozohrejeme olej a vhodíme naň kura. Mäso dochutíme korením chop-suey a pražíme asi 5 minút.
Hotové kura vyberieme. Do woku dáme cibuľu a pražíme. K nej pridáme sójové výhonky a čierny koreň. Zeleninu chvíľku pražíme.
Do panvice vrátime kuracie mäso. Kukuričný škrob rozpustíme v kuracom vývare a zalejeme ním jedlo. Miešame, až kým nám jedlo nezhustne.
Chop-suey podávame s ryžou alebo rezancami.