Knedle s vajcom
8 žemlí, 1,5 dcl mlieka, 2 žĺtka, 3 lyžice hrubej múky, soľ, 120 g slaniny, olej, 1 cibuľa, 6 vajec na zapečenie
Ako na to:Žemle pokrájame na kocky, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtka, múku a soľ. Pridáme opraženú a vychladnutú slaninu, pokrájanú na kocky, premiešame a necháme postáť asi hodinu. Potom na pomúčenej doske sformujeme guľaté knedle, ktoré varíme v osolenej vode 7 minút.
Uvarené knedle vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame na kocky.
V rozohriatom oleji opražíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané knedle, opečieme, zalejeme rozšľahanými osolenými vajcami a miešame, až kým vajcia nestuhnú. Podávame s kyslou uhorkou.