Pražská hovädzia pečienka
750 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapia, 1 vajce, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička solamylu, rasca, 2 klinčeky
Ako na to:Mäso odblaníme. V smere vlákna narežeme dlhším ostrým nožom otvor tak, aby vzniklo dosť hlboké „vrecko“.
Nadrobno pokrájanú cibuľu, šunku i kapiu spolu s hráškom opražíme na oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, zmiešame a necháme stuhnúť. Zmesou naplníme mäso. „Vrecko“ uzavrieme a mäso opražíme na oleji zo všetkých strán.
Podlejeme vodou, pridáme soľ, kečup, rascu a klinčeky a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom.