Cícerová pomazánka
½ balíčka cíceru, 2 ks bobkových listov, väčšiu cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, ½ pohára odtučnenej majonézy, olivový olej, soľ, petržlenovú vňať, šťavu z jedného citróna, 2 PL horčice, rozotierateľné maslo
Ako na to:Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody. Na druhý deň vodu zlejte a uvarte s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri – začnite od tekutých prísad a pridávajte po hrstiach cícer. Trocha cíceru si nechajte aj na ozdobu.
V mixéri vymiešajte na hladkú nátierku. Chuťovo by mala byť nátierka kyslá, nebojte sa pridať šťavu z celého citróna, aj dve lyžičky horčice.
Výborne chutí s červenou cibuľou, ale samozrejme aj s ostatnou čerstvou zeleninou.