Plnené zemiakové placky
500 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, rasca, majorán, 2 lyžice polohrubej múky, olej, 150 ml bieleho jogurtu, 2 sladkokyslé uhorky, kapia
Plnka: 200 g pečene, 200 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 1 lyžica masti, soľ, mleté čierne korenie
Ošúpané zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle a dáme do misy. Pridáme vajce, pretlačený cesnak, múku, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a ochutíme majoránom.
Cesto dobre premiešame a na panvici s rozohriatym olejom pripravíme placky. Každú naplníme plnkou, preložíme, polejeme bielym jogurtom a posypeme pokrájanou uhorkou a kapiou.
Plnka: Na rozohriatej masti opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú pečeň a orestujeme. Ochutíme mletým čiernym korením, osolíme a odložíme. Kyslú kapustu pokrájame a premiešame s orestovanou pečeňou.