Zemiakové karbonátky
500 g zemiakov, soľ, 3 žemle, 1 cibuľa, olej, majorán, 2 vajcia, 1 strúčik cesnaku, 4 lyžice strúhanky, olej na vyprážanie
Ako na to:Zemiaky očistíme, umyjeme, uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich popučíme, pridáme žemle navlhčené vodou a vytlačené, očistenú pokrájanú cibuľu opraženú v rozohriatom oleji, majorán, žĺtka, soľ, pretlačený cesnak a všetko spolu dobre premiešame.
Z masy sformujeme navlhčenými rukami karbonátky, ktoré namočíme do rozšľahaných bielkov, obalíme preosiatou strúhankou a vypražíme v rozohriatom oleji dočervena.
Podávame s čerstvou zeleninou alebo so zeleninovými prívarkami.