Hydinový bochník
500 g vrchného morčacieho stehna, 1 cibuľa, 2 lyžice smotany, mleté čierne korenie, soľ, 3 lyžice strúhanky, 100 g tvrdého syra, olej
Ružičkový kel: 400 g mrazeného ružičkového kelu, soľ, 1 citrón, 100 g údenej slaniny, 1 lyžica vegety, mleté čierne korenie, 20 g masla
Mäso umyjeme a zomelieme, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, smotanu, mleté čierne korenie, soľ, strúhanku a dôkladne vypracujeme. Zmes upravíme na doske do tvaru obdĺžnika, obložíme syrom pokrájaným na pásiky, sformujeme do tvaru bochníka, dáme na pekáč vymastený olejom, trocha podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podávame s duseným ružičkovým kelom.
Ružičkový kel: Kel uvaríme v osolenej vode s citrónovou šťavou takmer domäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Slaninu pokrájame na hranolčeky, opražíme, pridáme kel pokrájaný na štvrtky, vegetu, mleté čierne korenie a prikryté dusíme 15 minút. Nakoniec zjemníme maslom.