Zaprávané kuracie droby

Potrebujeme:

400 g kuracích drobov, 60 g masla, 200 g koreňovej zeleniny, 1 zeleninová paprika, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, soľ, 1 bobkový list, maslo a 40 g hladkej múky na zápražku, 1 cibuľa, 2 dcl kyslej smotany, zelená petržlenová vňať

Ako na to:

Očistené a umyté droby pokrájame a dáme variť.
V rozohriatom masle opražíme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu a papriku, pridáme pretlak, soľ, bobkový list a uvarené droby. Podlejeme vývarom z drobov a udusíme domäkka.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, zalejeme vodou, vlejeme do drobov a povaríme. Nakoniec zahustíme smotanou a povaríme 10 minút.
Uvarené posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s cestovinou alebo dusenou ryžou.

03.06.2012

Podobné recepty