Filé s lečom
filé, cibuľa, cesnak, lečo, kečup, hladká múka, smotana na varenie, maslo, soľ
Ako na to:4-5 strúčikov cesnaku očistíme, pretlačíme a osolíme. Filé naporciujeme, z oboch strán potrieme pripraveným cesnakom so soľou a posypeme hladkou múkou.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme filé a z oboch strán prudko opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľku, opatrne premiešame a chvíľu necháme piecť.
Potom pridáme lečo, opäť opatrne premiešame a dusíme cca 10 minút. Pridáme smotanu na varenie, pomiešame a necháme zavariť. Vypneme a pridáme 3-4 lyžice kečupu.
Podávame so zemiakovou kašou posypanou nadrobno nakrájanou vňaťou z jarnej cibuľky.