Pečená bravčová krkovička
Potrebujeme:
750 g bravčovej krkovičky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 2 cibule, 150 g rajčiakov, 1 zeleninová paprika, rasca
Ako na to:Umytú krkovičku vykostíme, pokrájame na plátky, natrieme pretlačeným cesnakom vymiešaným so soľou a vložíme do pekáča.
Obložíme kolieskami cibule, rajčiakov a papriky, posypeme rascou, trocha podlejeme vodou, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia obraciame a polievame vypečenou šťavou.
Upečené odokryjeme a necháme sčervenieť. Podávame so zemiakovou kašou a s čerstvou zeleninou.
11.06.2012
Podobné recepty
Pečená bravčová krkovička s bylinkami, Krkovička pečená na rasci, Pečená bravčová lopatka s kôrou, Bravčová krkovička na ázijský spôsob, Bravčová krkovička na grile, Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke, Gazdovský pekáč, Bravčová rolka v sézamovej kruste, Bravčová krkovička so zeleninou z jedného hrnca, Pečená krkovička so zemiakmi