Kapustová polievka
biela kapusta, mrkva, petržlen, jarná cibuľka, zemiaky, soľ, vegeta, čierne korenie, rasca, čierne celé korenie, zeleninový bujón
Ako na to:Kapustu nakrájame na pásiky a umyjeme. Do hrnca s vodou dáme kapustu a pridáme zeleninový bujón, rascu a 5-6 zrniečok čierneho celého korenia. Varíme do polomäkka.
Mrkvu a petržlen očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Nakrájanú mrkvu s petržlenom pridáme do hrnca. Premiešame a varíme, kým nie je zelenina polomäkká.
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Vhodíme ich do hrnca, dolejeme vodou a pridáme soľ, čierne mleté korenie a vegetu. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame cibuľku. Pridáme ju do polievky, premiešame a chvíľu povaríme. Nakoniec polievku vypneme a podávame.