Morčacie krídla s kapustou
morčacie krídla, biela kapusta, cibuľa, olej, kryšt. cukor, ocot, červená sladká paprika, rasca, vegeta, čierne mleté korenie, soľ
Ako na to:Morčacie krídla umyjeme a naporciujeme. Podlejeme trochou oleja. Posypeme čiernym mletým korením, červenou sladkou paprikou, vegetou a osolíme. Nakoniec podlejeme ešte trochou vody. Pečieme pri 190 °C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia sem-tam polejeme krídla výpekom.
Kapustu nakrájame na pásiky a umyjeme. Do rozohriateho oleja pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Za občasného premiešanie opražíme. Potom pridáme čierne mleté korenie, vegetu a červenú sladkú papriku. Dobre premiešame.
Pridáme kapustu a dobre premiešame. Podlejeme vodou a za občasného miešania necháme dusiť domäkka. Potom pridáme čierne mleté korenie, soľ, 1-2 lyžice kryšt cukru a opäť poriadne premiešame. Vypneme.
Do vypnutej kapusty pridáme 3-4 lyžice octu (podľa chuti) a zamiešame. Podávame s kysnutou knedľou.