Polievka z bravčových kostí
Bravčové kosti s mäsom, koreňová zelenina, zemiaky, cibuľu, cesnak, petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, vegeta, rasca, čierne celé korenie
Ako na to:Do hrnca dáme vodu. Pridáme bravčové kosti, očistenú cibuľu a pokrájaný cesnak. Do hrnca vhodíme rascu a 6-7 zrniečok čierneho celého korenia. Varíme 45 minút na miernom ohni.
Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Nakrájanú zeleninu vhodíme do hrnca a zamiešame. Varíme, kým nie je zelenina polomäkká.
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich do polievky a ochutíme soľou, čiernym mletým korením a vegetou. Zamiešame a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Kosti s mäsom z polievky vyberieme, oberieme a mäso vrátime späť do polievky.
Do vypnutej polievky pridáme ešte nadrobno nakrájanú a umytú petržlenovú vňať.