Jahodová torta
160 g práškového cukru, 5 vajec, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc studenej vody, 5 lyžíc teplej vody, 200 g polohrubej múky Krém: 5 ks smotany na šľahanie, 5 ks smeta-fix, 1 tvaroh jemný, práškový cukor podľa chuti, čerstvé jahody, 3 kiwi, želé v prášku
Ako na to:Polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom. Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtka vymiešame do peny spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Keď je hmota vymiešaná do peny, za stáleho miešania do nej pridáme 5 lyžíc teplej vody. Z bielkov a 5 lyžíc studenej vody vyšľaháme tuhý sneh.
Do žĺtkovej zmesi striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s kypriacim práškom. Vždy začínajte snehom! Zľahka premiešavame.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme asi 35 minút približne na 180 °C. Upečené cesto vyklopíme a necháme vychladnúť. Ja som piekla 2 korpusy na túto tortu.
Krém: Vyšľaháme smotanu so smeta-fixom. Keď je vyšľahaná, primiešame do nej tvaroh, a potom dosladíme práškovým cukrom. Jahody nakrájame na malé kúsky a primiešame ich do krému.
Cesto rozrežeme na 2 časti a plníme krémom. Kto chce môže potrieť cesto aj džemom. Ja som na boky torty dala detské piškótky a zviazala som ich stuhou, aby držali na torte. Na vrch podľa fantázie uložíme ovocie a nalejeme želé. Dáme zatuhnúť a podľa potreby ešte dozdobíme.