Pečené pstruhy
4 pstruhy, soľ, mleté biele korenie, 1 citrón, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g póru, 150 ml rybacieho vývaru, strúhanka, 150 g tvrdého syra
Ako na to:Umyté vyčistené pstruhy osušíme čistou utierkou, osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme umytý pokrájaný pór a za stáleho miešania krátko opražíme.
Časťou opraženej zmesi naplníme pstruhy, uložíme ich do vymasteného pekáča a obložíme zvyškom opraženej zmesi. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna, olejom a pečieme asi 5 minút.
Potom pstruhy opatrne obrátime, posypeme strúhankou, premiešanou s postrúhaným syrom, podlejeme vývarom a upečieme. Pred podávaním ozdobíme kolieskami citróna.